- 1 rozválené listové těsto
- 1 tuba Pikaa
- 200 g smetany ke šlehání Tatra
- 250 g tučného tvarohu Tatra
- granátové jablko
- čerstvé brusinky
- plátky mandlí
- vejce na potření
KOLÁČKY S KRÉMEM A PIKAEM
Ingredience
Postup
- Rozválené listové těsto rozdělte na devět stejně velkých obdélníků.
- Kousek od okraje naznačte u každého menší obdélník, ale těsto neprořízněte.
- Uprostřed ho propíchejte vidličkou, vzniklý nepropíchaný okraj potřete vyšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na 175 °C dozlatova (cca 10 minut).
- Mezitím si v míse vyšlehejte vychlazenou smetanu a poté postupně zašlehejte tvaroh.
- Jakmile jsou koláčky hotové, vyndejte je z trouby a nechte lehce zchladnout. Prostředek pak opatrně promáčkněte, aby se udělal lehký ""důlek"".
- Naplňte koláčky krémem, zakápněte Pikaem, ozdobte čerstvým ovocem a plátky mandlí.