16. 12. 2022
|
Čas přípravy:  25 min
|
Počet porcí:  9

KOLÁČKY S KRÉMEM A PIKAEM

Ingredience

  • 1 rozválené listové těsto
  • 1 tuba Pikaa
  • 200 g smetany ke šlehání Tatra
  • 250 g tučného tvarohu Tatra
  • granátové jablko
  • čerstvé brusinky
  • plátky mandlí
  • vejce na potření


Postup

  1. Rozválené listové těsto rozdělte na devět stejně velkých obdélníků.
  2. Kousek od okraje naznačte u každého menší obdélník, ale těsto neprořízněte.
  3. Uprostřed ho propíchejte vidličkou, vzniklý nepropíchaný okraj potřete vyšlehaným vejcem a dejte péct do trouby na 175 °C dozlatova (cca 10 minut).
  4. Mezitím si v míse vyšlehejte vychlazenou smetanu a poté postupně zašlehejte tvaroh.
  5. Jakmile jsou koláčky hotové, vyndejte je z trouby a nechte lehce zchladnout. Prostředek pak opatrně promáčkněte, aby se udělal lehký ""důlek"".
  6. Naplňte koláčky krémem, zakápněte Pikaem, ozdobte čerstvým ovocem a plátky mandlí.

Použité produkty

Smetana ke šlehání 30% 200g

Více >

Pikao 8% 75g

Více >

Tvaroh tučný 8,4% 250g

Více >

Tato webová stránka používá cookies

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby. Poučení o zpracování osobních údajů.

Funkční

Nutné cookies pomáhají, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky. Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies.

Analytické

Statistické cookies pomáhají majitelům webových stránek, aby porozuměli, jak návštěvníci používají webové stránky. Anonymně sbírají a sdělují informace.

Marketingové

Marketingové cookies jsou používány pro sledování návštěvníků na webových stránkách. Záměrem je zobrazit reklamu, která je relevantní a zajímavá pro jednotlivého uživatele a tímto hodnotnější pro vydavatele a inzerenty třetích stran.